Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Komunista nebo kovidista, postavit se jim je povinnost.

Co mají bolševici a kovidisti společné? Pravda je až na posledním místě a účel světí prostředky. A musí se proti nim bojovat.

V osmdesátém devátém mi bylo 16. Měl jsem to štěstí, že jsem na vlastní oči viděl co se děje v Praze 17. listopadu a okamžitě jsem pochopil, že každý slušný člověk se musí režimu postavit. A myslím skutečně postavit. Ne jen zúčastnit se v průvodu, ale jít a říct mocným lidem "Já  s vámi končím, od teď jdu proti vám." Tím mocným člověkem v mém případě byl ředitel školy, která byla komunisty prolezlá od sklepa až po půdu.

Riziko s tím spojené mi došlo až mnohem později a vedlo mě k myšlence, jestli bych se tak zachoval, kdyby mi bylo třeba 30, nebo 50. Jestli bych žil s rovnou páteří v režimu, který nepokrytě zotročuje a ponižuje národ. Vždy to byla zajímavá mentální gymnastika a myslel jsem si, že se nikdy nedostanu do situace, kdy bych si to mohl ověřit. 

A pak přišly volby v USA. A člověk najednou viděl, jak neuvěřitelně se kdysi svobodná země propadla do marasmu postmodernismu, marxismu a militantního levičáctví. Nebudu spekulovat o těch zjevných "nesrovnalostech" a důvodech, proč k nim došlo, to by bylo na dlouhý rozbor a člověk, který tu situaci nesleduje by snadno sklouzl ke zkratkám. To podstatné volby předcházelo: přišel COVID. A na rozdíl od voleb v USA byl COVID globální problém. 

Nejprve to vypadalo jen jako medicínský problém, ale čím dál více bylo zřejmé, že se jedná o problém, který buď byl úmyslně vyvolán a pak zneužit, nebo se prostě jen objevil a byl zneužit. Ani to není úplně podstatné, protože to nelze nyní nijak prokázat. Snad historie ukáže, jak to celé bylo.

Co ale lze popsat už nyní je, jak to změnilo společnost. A podobnost s tou komunistickou je až do očí bijící:

  • strach ovládající společnost
  • cenzura
  • dělení lidí na ty dobré a na ty zlé (očkovaní vs neočkovaní)
  • slibování lepších zítřků, pokud se podvolíte
  • omezování svobody
  • vyhrožování následky pokud se nepodvolíte
  • neprůhlednost vládní politiky
  • a další paralely

V komunismu platilo jedno: kdo nejde s námi, jde proti nám. Názorová pluralita se nepřipouští. Lidé na shromážděních a schůzích tleskali očividným nesmyslům (např. projev Jakeše v Hrádku) a v duchu si možná mysleli "To je idiot.". Někteří se pak doma možná nesměle pobavili o tom, jak to nedává smysl, ale "Co můžeme dělat? My to nezměníme.". Většina to nejspíš ani neregistrovala. Prostě pouze šla s proudem.

Pak ale byla velká část lidí, která nepřemýšlela jak ten systém změnit. Přemýšlela jak jej využít finančně, mocensky, společensky. Takoví pak nadšeně horovali za jakýkoliv nesmysl, který zrovna nadřízeným stranickým funkcionářům vykoukl z prdele. Pomáhali tak roztáčet tu nesmyslnou mašinerii a ještě víc potlačovali svobodu, pluralitu, demokracii.

A bohužel totéž lze vidět dnes. Odborníci, kteří mají jiný názor než Vojtěch, Prymula a další propagátoři očkování aby pomalu chodili kanály. Jejich odbornost je zpochybňována, jejich charakter pošpiněn, jejich názor cenzurován.

Mainstream média se začínají nápadně podobat Rudému Právu. Negativní informace o COVID jsou zveličovány, pozitivní zamlčovány. Strach se musí mezi lidmi řádně přiživovat.

A politici nelenili a okleštili naše svobody. A budou v tom pokračovat tak dlouho, dokud národ opět nebude jen stádem nepřemýšlející pracovní síly.

V tom jim ochotně pomáhá ta část populace, která by před rokem 89 nadšeně tleskala světlým zítřkům. Bez přemýšlení. Bez diskuze. Bez ohledů. Prostě kupředu, zpátky ni krok. Očkování je jediné řešení. Otroctví je svoboda. Nevědomost je síla.

Sociální média tuhle fašizující schizofrenii ještě více rozdmýchávají a hlupákům přivádí chytrými algoritmy jejich publikum. Lidé se chlubí svým očkováním a vytvářejí jakýsi kult dobráctví: "Podívejte se, co jsem pro vaše dobro dnes udělal!" A ti, co se očkovat nenechali vás chtějí zabít! Je třeba je očkovat povinně a to včetně dětí a kojenců! Z těch by totiž také časem vyrostli vrazi bez protilátek!

Je úplně jedno, že studií, které dokazují, že očkování nefunguje, je už tolik, že v každé normální době by to bylo dávno zastaveno.

Většina lékařů mlčí. Velká část z nich i proto, že tomu prostě nerozumí. Je smutné, když pacient musí lékaři vyvracet jeho omyly. Je smutné, když vám lékař řekne, že nemocnice plní z 99% neočkovaní a vy mu musíte ukázat statistiky ÚZIS, ze kterých vyplývá, že je to zhruba 55% vs 45%. Je smutné, že lékař vám řekne, že jediná prevence proti COVID je vakcína, ale už vám neřekne, že byste se měli hýbat a to hlavně na čerstvém vzduchu, zdravě se stravovat a že byste měli mít dostatek vitamínu D, C a zinku.

Kola totality se již roztočila a zastavit je bude možné jen tím, že se většina populace postaví na odpor. Pokud se lidstvo mělo naučit nějaké lekci z poválečného vývoje ve východním bloku, tak je to lekce o tom, že svoboda je vždy jen jednu generaci od vyhynutí.

"Freedom is never more than one generation from extinction" President Ronald Reagan

A tak se oklikou vracím k začátku článku. Ohnul bych v totalitě hřbet? Tahle totalita je jiná, před touhle není kam utéct. Není žádný svobodný blok, kam by člověk mohl emigrovat.

Není to o tom, jestli se necháte očkovat, nebo ne. Je to o tom, jestli svá rozhodnutí postavíte na své svobodné vůli. Jestli dokážete tu stejnou svobodnou vůli dopřát i těm, kteří mají jiný názor a jinou volbu. Je to o tom, jestli dokážete naslouchat argumentům, které se vám zrovna nehodí a případně upravit ty svoje, pokud se ukáží nepravdivými. Je to o tom, jestli váš rovný hřbet pomůže zachránit svobodu.

Já svůj hřbet neohnu a chtěl bych poděkovat všem, odborníkům i laikům, kteří se stále snaží skutečně pomoci, ne jen posluhovat mocným. Lidem, kteří riskují svou pověst, kariéru a svobodu, aby ji uhájili pro ty ostatní.

 

 

 

 

 

 

 

Autor: František Soumar | čtvrtek 2.12.2021 9:40 | karma článku: 12,37 | přečteno: 228x
  • Další články autora

František Soumar

Česká televize - nedbalost nebo úmysl?

Lhaní opomenutím. Tak se chová ČT když se nějaký fakt nehodí do krámu, nebo spíše do propagandy ohledně COVID 19.

12.11.2021 v 20:50 | Karma: 37,75 | Přečteno: 1484x | Diskuse| Společnost

František Soumar

Dva mrtví na každé tři zachráněné

Na tři zachráněné životy připadají dvě úmrtí na vakcínu. To je závěr studie profesora Walacha z Poznaňské univerzity, doktora Klementa z nemocnice Schweinwfurt a datového vědce Aukemy.

23.7.2021 v 19:57 | Karma: 34,45 | Přečteno: 1598x | Diskuse| Věda

František Soumar

Tak kdo je tady rasista?

Kvůli přílivu kvalifikovaných vysoce vzdělaných a prácechtivých Čechů zavedla Kanada vízovou povinnost pro občany ČR. Nebo to bylo jinak?

16.7.2009 v 8:00 | Karma: 14,99 | Přečteno: 1176x | Diskuse| Hyde park

František Soumar

Otevřený dopis Jiřímu Paroubkovi

Pane Paroubku, vy jste patologický lhář a manipulátor. Jste papalášský demagog, prohnaný podvodník a politický iluzionista.

4.7.2009 v 11:07 | Karma: 39,81 | Přečteno: 1891x | Diskuse| Politika

František Soumar

Nejhorší nadávka: odborář

Moje děti už mne překvapily lecjakým sprostým slovem. Existuje ale jedno, ke kterému musíte dospět, jeho sprostotu neuslyšíte, dokud nepoznáte jeho pravou podstatu. A proto klidně spím, protože vím, že tohle sprosté slovo moje děti poznají a pochopí až v dospělosti.

3.4.2009 v 7:50 | Karma: 36,17 | Přečteno: 2043x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1381x
Jsem pravicově smýšlející pracující člověk. Nejsem členem žádné politické strany.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám